Manaʻomia Meaafale Mea Manaʻomia Potu Uma

I le tele o itu, o se potumoe o le sili taua potu i soʻo se fale. E fesoasoani ia oe e malolo ma faʻafouina ai pe a maeʻa se aso umi, ma le mamanu o lou potumoe tatau ona faʻamoemoe i le fausiaina o se lelei siʻosiʻomaga e faʻalauiloa moe. O le teu faʻafaigaluega o meaafale saʻo e mafai ona fesoasoani ia te oe e ausia ai lenei mea ma faʻalauiloa le lelei ma le aofaʻi o lau moe. Sei o tatou vaʻavaʻai atu i nisi o vaega taua o meaafale e tatau ona i ai i se potumoe.

1. Nofoa Faʻamafanafana
O oe o le ituaiga o tagata e fiafia e faitau pe sipi se ipu o sukalati vevela ao le i moe? E tele mafuaʻaga e faʻatau ai meaafale, ae o le mauaina o se nofoa mafanafana i totonu o lou potumoe o le a galue atoatoa mo oe. E fesoasoani ia te oe e malolo ma malolo ai a o e sauni e te moe. E mafai ona e mauaina se nofoa, se nofoa, poʻo se nofoa faalue. E faʻamoemoeina uma i ou manaʻoga ma mea e te manaʻo iai. E ese mai i le faʻaleleia atili o le mafanafana, faʻaopopoina o meaafale saʻo e mafai ona faʻamatagofieina ai lou potumoe.

2. O Se Moega Lelei
Lou moega o le sili ona taua fasi meaafale i lou potumoe. O se faamalu lelei ma se fausaga manaia e alu mamao i le faalauiloaina o le soifua maloloina ma le malologa moe. Afai e te manaʻo e mauaina se sili atu le mafanafana moe aafiaga, oe tatau ona mafaufau e faʻaalu i se lelei, lautele, ma lelei moega.

3. Lisi o Moega
Faʻatasi ai ma fasi meaafale saʻo, e mafai ona e suia se potu moe le moe i se tuʻumuli tupu. O le laulau i tafatafa o le moega o se taua vaega i potumoe uma. E faʻamalieina lou moega ma fesoasoani ia te oe i le teuina o mea taua i le po i totonu o lou aʻapa ina ia e le tau oso ese mai le moega pe minoi pe a o le a e moe. Lenei, e mafai ona e tuʻuina se ipu vai, faitauga tioata, tusi, poʻo vailaʻau ia latou faigofie ona aapa atu pe a o i le moega.

4. Lavalava
O lavalava o se mea taua tele o meaafale i potu moe uma. O loʻo taofia uma ou lavalava manaʻomia ma tausia lelei ou laʻei faʻalelei. E faʻaititia ai foʻi le gasu o le potu moe ile toso faʻatasi o mea uma. Oe mafai a le filifili se tutoʻatasi poʻo se inbuilt lavalava faʻatatau i ou fiafia i ai.

5. Laulau e fai ai ofu
Soʻo se moega moe miti e tatau ona aofia ai se ofu. E faʻaopopoina le paʻi i le lalelei ma fesoasoani ia te oe e faʻamaopoopo au mea. O se ofu e ofaina ai mea eseese, pei o le teuina o au mea totino, lavalava, tamai tinoitupe, poʻo isi mea laiti. E ese mai i le teuina, o lavalava e aumaia se faʻaopoopoina ituaiga o teuteuga i totonu o lou potu. O le mea e sili ona taua, ole faʻaopopoina o se faʻata e fesoasoani lea ia te oe e teu lelei ou teuga ma ou foliga vaaia i aso uma.


Taimi Post: Tes-18-2020